Krydstogtsgæsternes ophold
Hvad kan du som servicemedarbejder i Aarhus gøre, for at byens krydstogtgæster får det bedst mulige ophold? Og hvad er godt at vide på forhånd?
Når et krydstogtsskib ankommer til Aarhus, har gæsterne typisk otte til tolv timer til at opleve byen i. Mange har forberedt sig på forhånd, og ved allerede hvad de vil se. Blandt de absolut største hits er Den Gamle By, ARoS, Moesgaard Museum og Vikingemuseet, der ligger lige ved siden af den populære domkirke.
Ofte har gæsterne booket en guidet tur, som foregår både i bus og til fods, og overskrifterne på turene er mange. Der er bl.a. mulighed for at se nogle af de største attraktioner i og uden for Aarhus. Det kan eksempelvis være ture til Randers Regnskov, Hjejleselskabet i Silkeborg eller herregårdsmuseet Gammel Estrup på Djursland.
De gæster, der går rundt i Aarhus på egen hånd, besøger ofte et museum for efterfølgende at shoppe i byens stormagasiner og butikker. Også de mange caféer langs Aarhus Å bliver brugt flittigt, når der er brug for en forfriskning efter en dag fyldt med oplevelser.
Værd at vide
Når et skib ankommer, er der typisk en primær nationalitet ombord, og denne finder du en oversigt over her. På den måde kan du forberede dig inden ankomsten ved at hænge et engelsk- eller tysksproget velkomstskilt op.
Mange krydstogtgæster har ikke været i Aarhus før, og derfor er det ofte de store highlights, der trækker. Det er nemmest for gæsterne, hvis dit arbejdssted kan modtage fremmed valuta og udenlandske kreditkort og er medlem af Global Blue (toldfri shopping).
Aarhus vil de kommende år modtage mange tyske krydstogtgæster. Krydstogtgæsterne har umiddelbart ændret adfærd som følge af coronapandemien. Der ses en tendens til, at de generelt er mere ansvarsbevidste, når de besøger en destination.